Mechanisatie

Achtergrond 2089 x bekeken

Hoe slimme monteurs 
nog slimmer worden

Doetinchem (Gld.) - In het magazine TREKKER hebben we de laatste jaren al steeds meer opgepakt rondom repareren, sleutelen en werkplaatsinrichting. Interessante materie. Niet alleen voor de monteur, maar net zo goed voor de eigenaar van trekker en machine, die ook net zo goed willen weten wat er zich onder de motorkap en beschermkappen allemaal afspeelt. Toch?

En wat is er dan nuttiger, dan naast het vertellen in artikelen en he tonen van foto’s, om het ook zelf te ervaren? En dus gaan we (eindelijk) iets doen waar de markt al langer om vraagt: een actief, dynamisch evenement voor de sleutelaars in onze branche. En we noemen ons kindje: het TREKKER Sleutelevent.

Waarom? Gewoon omdat het nodig is. Nodig omdat de ontwikkelingen op fabrikantniveau razendsnel gaan. Die lopen daar al meerdere stappen voor. En wat wij willen doen, is monteurs op een dynamische manier laten proeven aan merkonafhankelijke items. Merkonafhankelijk in de zin dat het niet specifiek hangt aan één fabrikant. We hoeven niet uit te leggen hoe een SCR-katalysator werkt, of hoe ze een band kunnen verwisselen. Wel interessant is het, als je binnen een uur weet wat de vijf of tien meest voorkomende storingen zijn bij een SCR-katalysator en bij welke slijtagepatronen het uitlijnen van assen en banden onvermijdelijk is. Dat laatste is precies wat we voor ogen hebben met het TREKKER Sleutelevent: snel even ruiken aan merkonafhankelijke kennis en daarna weten wat te doen en met wie je kunt sparren over deze materie. Zo groot is Nederland nu ook weer niet.

Het event is bedoeld voor de monteur van het landbouwmechanisatiebedrijf (LMB). En tegelijk weten we dat de professionele loon- en landbouwbedrijven ook monteurs van hetzelfde kaliber in dienst hebben. Ach, we kunnen er nog veel woorden aan vuil maken, maar het wordt gewoon een leuke, interessante en boeiende dag. Niet voor niks dat de Fedecom Academy dit event omarmt. De volgende maand doen we uit de doeken hoe dit event eruit gaat zien. In de tussentijd kunt u uzelf op de hoogte houden via de website.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.