Mechanisatie

Achtergrond 1975 x bekeken 1 reactie

‘Live contact is onvervangbaar’

Over editie 2014 van Agrotechniek Holland is elders al heel veel geschreven. Wij kijken met Willem Bierema vast verder. De beursmanager heeft duidelijke ideeën.

Hoe zien landbouwbeurzen er in de toekomst uit?

“Ik denk dat beurs en online communicatie steeds meer hand in hand gaan. Online voor nieuws, de beurs voor alle zintuigen.”


Hoe gaat dat eruit zien?

“Er komt een soort online beurs. Daarin kun je 24/7 over de beurs lopen, net als in Google Streetview. Eerst alleen nog terugkijkend op de vorige editie, maar je zult steeds meer virtueel over de beurs kunnen lopen, je eigen route kiezen en virtueel de stands bezoeken. We gaan samen met exposanten op zoek naar de 
mogelijkheden. De techniek gaat gelukkig steeds verder met links, social media en wellicht nog veel meer mogelijkheden. Sommige automerken tonen hun nieuwe conceptcars al in games, vóór ze op een beurs komen.”


De beurs zelf verdwijnt niet?

“Nee, het live contact is onvervangbaar. Even een bakje koffie, even tegen de machine hangen. Machines van de verschillende merken kunnen steeds hetzelfde, en kosten ook bijna hetzelfde. De exposant zal steeds meer afhankelijk zijn van zijn service en een goed contact.”


Wat staat er tegen die tijd aan machines op de beurs?

“De schaalvergroting van de machines aan de ene kant gaat hand in hand met een tendens naar lichte machines die autonoom werken, of volgens het master-slaveprincipe. Het ‘merkgebeuren’ zal minder sterk zijn dan nu. Er komt een revolutie in het denken, van sterk merkgericht naar meer taakgericht.”


Wat is jullie rol als Agrotechniek Holland?

“Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar. ATH is een goed merk. We binden 450 merken en kunnen ze via beurzen, online en op demonstraties in contact brengen met hun klanten.”


Demonstraties?

“We hebben nu een demonstratieveld. In september laten we de oogst zien en grondbewerking, eerder in het jaar ook poten en zaaien. En je zou verschillende maaier/kneuzercombinaties kunnen vergelijken. Ons eigen testveld eigenlijk. Ik denk dat het publiek een demonstratie zonder beurs ook wel waardeert. We gaan daar na deze beurs verder over praten met de Fedecom-leden.”

Eén reactie

  • ed12345

    Je kan net zo veel online als je wilt .Voor de keuze van een bepaalde machine zal je er toch kritisch om heen moeten lopen soms met de duimstok .,daar is een beurs ideal voor je kan op je eentje de vergelijking maken tussen de verschillende modellen.En niet te vergeten de gezelligheid je komt er altijd bekenden tegen,maar dat schijnt tegenwoordig minder belangrijk te zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.