Mechanisatie

Achtergrond 4002 x bekeken 2 reacties

Louis Nagel staakt import John Deere

John Deere stopt per 28 Februari 2011 de distributie voor de Nederlandse markt van John Deere Landbouw en Tuin- & Parkmachines via de huidige importeur Louis Nagel BV. Wie de distributie voort zet, is nog niet bekend.

De importeur in Nijmegen gaat zich richten op nieuwe activiteiten met professionele distributie netwerken in Europa. De John Deere motoren distributie in de Benelux en Frankrijk, evenals de productie van zelfrijdende maaimachines t.b.v. John Deere vanuit de fabriek te Enschede blijven namelijk wel bij Louis Nagel.

De reden waarom de partijen na 54 jaar met elkaar breken, is vooralsnog onduidelijk. Begin 2009 kwam het moederbedrijf van Louis Nagel, Citadel Industries, in woelig vaarwater. Citadel maakt namelijk onderdeel uit van het Kroymans-automotive imperium, dat in 2009 failliet ging. Hiervan ondervonden ook andere Kroymans-bedrijven hinder. John Deere-importeur Louis Nagel is een van die bedrijven, maar heeft altijd ontkend last te hebben gehad van het faillissement. Ook Votex, Herder en Liebherr-importeur Wynmalen & Hausmann zijn onderdeel van Kroymans.

Louis Nagel BV, opgericht in 1873, is al sinds 1956 de officiële John Deere importeur voor Nederland. In eerste instantie met Landbouw trekkers en werktuigen. In 1987 is gestart met de afdeling John Deere Tuin, Park en Golfequipment. Aangezien het John Deere pakket bleef groeien werd in 1990 de afdeling John Deere motoren opgezet. In 2001 kiest Louis Nagel ervoor om als exclusief John Deere importeur verder te gaan en stopt het bedrijf met de import van enkele andere merken. Vanaf dat moment focust Louis Nagel op groei met John Deere producten en groeit het Amerikaanse merk uit tot een van de meest verkochte trekkers in Nederland.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    john deere liefhebber

    Die zijn hartstikke gek, maar ook eigen schuld om met kroymans in ze te gaan

  • no-profile-image

    bart

    kroymans bedrijven gaan naar de kloten ik heb er zelf gewerkt beloven veel maar kunnen niets maar dan ook niets waarmaken

Of registreer je om te kunnen reageren.