Mechanisatie

Achtergrond 441 x bekeken

Daimler ontkent interesse in Fiat Industrial

Auto-en truckfabrikant Daimler ontkent interesse te hebben in Fiat Industrial, het bedrijf waar ook trekkerfabrikant CNH onder valt.

Een Italiaanse krant meldt vandaag dat het Duitse Daimler, vooral bekend van Mercedes, afgelopen zomer een bod zou hebben gedaan op de industrietak van de Fiat-groep. Hieronder vallen onder andere de trekkermerken Case IH, New Holland en Steyr, truckfabrikant Iveco en motorenfabrikant FPT. Het zou Daimler dan vooral om de trucks en bestelauto’s van Iveco te doen zijn geweest. Er zou een bod van 9 miljard euro gedaan zijn, terwijl Fiat 10,5 miljard euro vroeg. Beide partijen ontkennen dit.
Een Duits blad meldt vandaag dat het hoofd van de Daimler-truckdivisie, Andreas Renschler, in Italie is geweest voor onderhandelingen over de aankoop van Iveco.

Forse groei in auto's

Vorige week stemden de aandeelhouders van Fiat Group in met een splitsing van het bedrijf in een auto- en industrietak. Op die manier kan de autotak beter integreren met Chrysler, en verder doorgroeien in omvang. Fiat heeft namelijk de doelstelling om over vier jaar 6 miljoen auto’s per jaar te bouwen. Nu zijn dat er nog 4 miljoen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.