Mechanisatie

Achtergrond 413 x bekeken

AquaNed stopt met import haspels

AquaNed Watertechniek in Rucphen (N.-Br.) gaat reorganiseren. Het bedrijf stopt met de import van Irrifrance en Ocmis-beregeningsmachines.

AquaNed gaat zich in de toekomst meer richten op bronboringen voor duurzame energie en op beregening door middel van druppelbevloeiing. Gevolg van deze strategie is dat AquaNed stopt als importeur van beregeningshaspels van de merken Irrifrance en Ocmis. De haspeldivisie van AquaNed en het daaraan gekoppelde magazijn worden gesloten evenals een gedeelte van de werkplaats. De reorganisatie kost acht medewerkers hun baan.

Verliesgevend

In een reactie geeft algemeen directeur Dennis Hurkmans aan dat de haspelactiviteiten voor AquaNed verliesgevend zijn. ,,We hebben gekeken naar andere oplossingen en geprobeerd de haspeldivisie te verkopen, maar dat is niet gelukt. Als je dan in een extreem droog jaar als 2010 niet in staat bent om geld te verdienen met beregeningshaspels, is het tijd voor een herbezinning.”
Het bedrijf verwacht dat op korte termijn duidelijk is wie de nieuwe importeur wordt van Ocmis en Irrifrance.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.