Mechanisatie

Achtergrond 717 x bekeken

Motorwissel bij Massey Ferguson

Bij Massey Ferguson krijgen alle zescilinder-modellen, die nu nog een Perkins zescilinder hebben, vanaf oktober 2010 een zescilinder motor van Agco Sisu Power.

Deze motorwissel betreft alleen de typen 5465, 5475, 6465, 6475, 6480, 7465, 7475 en 7480. Nu hebben deze een 6,6 liter Perkins, dat wordt een 6,6 liter Agco Sisu Power. Bij deze motorwissel blijven de typenummers en motorvermogen van de trekkers ongewijzigd. Alle andere MF zescilinders hebben al een motor afkomstig van Agco Sisu Power.
Dat MF deze stap zet is logisch. De Agco Sisu Power motoren worden immers in Agco’s eigen huis gebouwd en qua kennis en onderdelenvoorziening kan MF een stapje terug. Voor zover bekend gaat deze wisseling niet gepaard met andere emissie technische veranderingen zoals de Scr-katalysator met AdBlue inspuiting. Voor zover bekend zal MF geen motorwissel doen bij de viercilinders voorzien van een Perkins-motor.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.