Mechanisatie

Achtergrond 212 x bekeken

CNH: West-Europa is zorgenkindje

Case New Holland (CNH) maakte deze week de cijfers van het tweede kwartaal van dit jaar bekend.

CNH haalt een kwart van zijn omzet uit West-Europa. 80 procent van de wereldwijd verkochte machines is bestemd voor de landbouw, het overige deel bestaat uit bouwmachines. CNH verwacht dit jaar nog een sterke opleving in de bouwtak (+30 procent), terwijl de landbouw gelijk zal blijven aan 2009.

Landbouwtak had het moeilijk in EU

De landbouwtak had het afgelopen kwartaal moeilijk in West-Europa, met een omzetdaling van 17 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2009. In aantallen werden 16 procent minder trekkers en 35 procent minder combines verkocht. Toch gaat het niet slecht met CNH; de verkoopstijging in andere werelddelen maakt het verlies in Europa meer dan goed. Er werd een totale omzet behaald van 3,9 miljard dollar, 8 procent meer dan een jaar eerder. De winst bedraagt 140 miljoen dollar, tegenover een verlies van 75 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar.
CNH hoopt de winstverwachting voor dit jaar omhoog te kunnen bijstellen bij de presentatie van de cijfers van het volgende kwartaal.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.