Mechanisatie

Achtergrond 408 x bekeken 6 reacties

SBG Innovatie met RTK-gps naar Rusland

Akkerbouwbedrijf Agroforward in Moskou-oblast schafte onlangs twee RTK-gps systemen aan bij het Nederlandse SBG Innovatie. De eerste Russische levering voor het bedrijf.

SBG Innovatie heeft de eerste RTK-gps stuursystemen vorige week geïnstalleerd op twee John Deeres 6920 op het Russische akkerbouwbedrijf Agroforward. Het akkerbouwbedrijf van Agroforward teelt onder andere 200 hectare aardappels. Dit bedrijf is het eerste bedrijf in Rusland dat gebruikt maakt van het SBGuidance systeem.

De nieuwe GeoSTAR 200 terminal van het bedrijf zal binnenkort ook in het Russisch functioneren. Onlangs is SBG Innovatie hiervoor een samenwerking aangegaan met Agritech Profi, Dvias en Consilion Technologies, om SBGuidance in Rusland en andere landen uit de voormalige Sovjetunie te gaan vermarkten.

Volgens Christian de Vries van Dvias staat RTK-gps in Rusland nog geheel in de kinderschoenen. "Veel akkerbouwbedrijven aldaar hebben grote problemen met groene aardappelen en hanteren sluitrijen van soms meer dan een meter om te voorkomen dat de sluitrijen eraf gereden worden. Met RTK-gps is dit te voorkomen en kan veel winst worden behaald, met name ook vanwege de grote oppervlakten die in Rusland bewerkt worden".

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peter klashorst

  goed bezig heren!

 • no-profile-image

  Han

  Om te zeggen dat dit de eerste GPS in Rusland is, kan ik niet onderschrijven. Twee laar geleden werd Trimble reeds verkocht in Rusland en heb ik er zelf meegewerkt, zij het niet in de aardappelteelt maar in de graanteelt. Trimble heeft zijn eigen Russische vertegenwoordiging.

 • no-profile-image

  piotr

  Hmmm, tussen de regels lees dat er van mensen die niet fatsoenlijk kunnen trekker rijden nu verwacht wordt dat ze wel met GPS kunnen om gaan? Zolang als de menselijke factor niet volledig uitgeschakeld wordt zal het problematisch blijven. Of zie ik het iets te zwart wit?

 • no-profile-image

  Janus

  Han, er staat toch ook niet dat dit de eerste GPS in Rusland is? Er staat alleen dat dit het eerste RTK-GPS-systeem van SBG in Rusland is. Of lees ik het nu verkeerd?

 • no-profile-image

  piet

  Heren in het verre russische, Is het interessant om daar met een paar collega's met emigratie plannen eens te kijken in Meshovsk of Chistoe pole? Zijn jullie daarheen geemigreerd en biedt het kansen? Wie kan ons daarbij assisteren?

 • no-profile-image

  Ruud van de Munckhof

  Het kan best kloppen dat Trimble misschien 2 jaar geleden daar begon. Echter is het zo dat Trimble nog met een driepoot moet werken wat in sommige gevallen niet optimaal werkt. SBG heeft daarintegen een andere manier van het verzenden van het correctiesignaal die het RTK maakt. Hierdoor is het werkbereik met een straal van 50 km verbreedt. Dus dat is 100km doorsnee!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.