Mechanisatie

Achtergrond 894 x bekeken

Lely neemt Mengele volledig over

Sinds een jaar had Lely al een minderheidsbelang in Mengele Agrartechnik, nu neemt Lely het bedrijf volledig over.

Met deze stap krijgt Lely ook de Mengele-distributierechten van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in handen. Vooral Duitsland is een van de belangrijkste strategische markten ter wereld voor Lely. Hoe het merk precies in de groep geïntegreerd gaat worden is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk hanteert Lely dezelfde stategie als bij de overname van Welger. Dit betekent dat ook op de Duitstalige markten de Mengelekleuren op termijn plaats maken voor het Lely-rood, met daarbij een verwijzing in de machinebenaming naar de oorspronkelijke fabrikant. De bouw van de opraap- en silagewagens, mestverspreiders en hakselaars zal in het huidige productiebedrijf van Mengele in Waldstetten (D.) blijven. Het bedrijf heeft 65 werknemers in dienst.

Voormalig Mengele-importeur voor Nederland, Mechatrac, was eerder dit jaar al gestopt met de verkoop van Mengele opraapwagens. Voor de Nederlandse markt zal er verder dus weinig veranderen. In de toekomst verwacht Lely ook andere Mengele-producten, zoals bijvoorbeeld de mestverspreiders, in de rode kleurstelling op de markt te brengen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.