Mechanisatie

Achtergrond 747 x bekeken

Fendt test hakselaar in Nederlands gras

Een fabrieksteam van Fendt test momenteel in Nederland een prototype van een hakselaar. Deze, op zich bijzondere, gebeurtenis ging niet geheel onopgemerkt voorbij.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de hakselaar zeer binnenkort weer op doorreis gaan naar andere landen. Fendt wil dit voorjaar benutten om de machine onder zoveel mogelijk verschillende praktijkomstandigheden te testen. Momenteel is dat dus in het suikerrijke Nederlandse gras, bij Loonbedrijf Meppelink in Dalerveen (Dr.). Dit bedrijf is tevens Fendt-dealer, waardoor de contacten ook ontstonden.
Dat het bezoek zoals gezegd niet helemaal onopgemerkt voorbijging, illustreren onderstaande foto's. Ze zijn gemaakt door een oplettende voorbijganger.


Heb je zelf ook foto's gemaakt, dan kan je deze opsturen naar: matthijs.verhagen@reedbusiness.nl

Voorgeschiedenis

Eerder kondigde Fendt aan een testmodel gebouwd te hebben, enkele maanden later dook toen een eerste spionagefoto op, daarna was het model ook te zien in het Agco-jaarverslag. Vorig jaar verscheen een uitgebreide video, gemaakt op het Fendt-fabrieksterrein. Enige tijd daarna verscheen een foto van de machine in actie tijdens de grasoogst.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.