Mechanisatie

Achtergrond 2219 x bekeken

Nieuwe trekkers van Ursus

Van een Trekker-lezer kregen we de tip dat Ursus zijn trekkers heeft vernieuwd. De nieuwe modellen zijn goed te herkennen door de opvallende veranderingen aan cabine aan motorkap

Het kleinste model, de 3702, heeft een driecilinder Perkins motor met 39 kW/50 pk. Het zwaarste model, de 1674 Forte, heeft eveneens een Perkins. Maar in dit geval is het een zescilinder die goed is voor 117 kW/ 159 pk. Alle motoren voldoen aan de Stage IIIA emissienormen. Op transmissiegebied blijft eenvoud troef bij de Poolse fabrikant. De kleinste trekkers hebben een 8V/2A transmissie, de groten een 16V/8A. Optioneel kunnen de trekkers worden voorzien van Zuidberg fronthef en –aftakas. Wanneer de trekkers naar Nederland komen is nog niet bekend en ook over prijzen valt op dit moment nog niets te melden.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.