Mechanisatie

Achtergrond 296 x bekeken

Stage 3B zonder uitlaatgas-nabehandeling

JCB heeft een nieuwe motor gebouwd die voldoet aan de Stage 3B-milieueisen, zonder gebruik te maken van een extra partikelfilter of AdBlue.

Het bedrijf investeerde 80 miljoen pond in de ontwikkeling van de JCB Ecomax T4 4,4 liter-motor, die momenteel getest wordt. De bedoeling is dat de motor in 2012 in productie gaat. Volgens JCB zorgt een (vervuild) dieselpartikelfilter voor meer tegendruk wanneer uitlaatgassen de motor verlaten, wat resulteert in een hoger brandstofverbruik. De strategie bij het ontwikkelen van de nieuwe motor spitste zich er dan ook vooral op toe om een zo efficiënt mogelijke verbranding van de diesel te krijgen. JCB spreekt hierbij van een tweede generatie common-railtechniek, waarbij de inspuitdruk verhoogd is tot 2.000 bar. Deze techniek vormt de basis om te voldoen aan de Stage 3B-milieueisen. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van uitlaatgasrecirculatie (cEGR).

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.