Mechanisatie

Achtergrond 434 x bekeken

Nóg een nieuw afdeksysteem op de markt

De markt voor afdeksystemen lijkt volop in beweging. Landbouwhuis Timmerman is de derde partij die sinds de jaarwisseling met een eigen afdeksysteem op de markt komt.

Het afdeksysteem van mechanisatiebedrijf Timmerman komt onder de naam Uniklep op de markt. Het universele systeem kan zowel met een doek als met kunstofplaten worden uitgerust. Het openen en sluiten gebeurt met een hydromotor die in het verlengde van de as is gemonteerd. Hierdoor is er geen tussenkomst van cilinders en/of kettingen.

Doordat het systeem aan de zijkant van de bak wordt gemonteerd, maakt het niet uit of een wagen is uitgerust met een hydraulisch kopschot. Een veiligheidsventiel beschermt de constructie tegen overbelasting en ongecontroleerde bewegingen van de kleppen.
Voor de bediening is een dubbelwerkend hydrauliekventiel nodig. Optioneel is een electrohydraulische bediening leverbaar. Prijs: Vanaf €4.500, exclusief btw.


Eerder dit jaar kwamen Schuitemaker en Pool Agri al met een eigen systeem op de markt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.