Mechanisatie

Achtergrond 741 x bekeken

Case IH: alle trekkerfabrikanten aan de AdBlue

Volgens Case IH zullen alle fabrikanten gebruik moeten maken van SCR-techniek om te kunnen voldoen aan de Stage IV-eisen in 2014.

Case IH kiest ervoor om in 2011 te beginnen met de toepassing van SCR-techniek op alle middelzware en zware trekkers (meer dan 75 kW). Hoewel er andere tussentijdse oplossingen bestaan, gelooft Case IH dat SCR de meest efficiënte manier is om aan de strengere eisen voor landbouwmachines te beantwoorden. "Elke andere aanpak is slechts een oplossing voor korte termijn”, zegt Sylvain Blaise, marketingdirecteur Europa van Case IH. Het is wellicht een verwijzing naar de tegengestelde strategie van concurrent John Deere, die er juist wél voor kiest om zolang mogelijk gebruik te maken van mechanische technieken om de uitstoot te beperken. Pas als deze technieken niet meer toereikend zijn, overweegt John Deere gebruik te maken van een toevoegmiddel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.