Mechanisatie

Achtergrond 160 x bekeken 2 reacties

Agco-topman levert dik $2 miljoen salaris in

Het salaris van Agco-topman Martin Richenhagen (57) is in 2009 met 58 procent gedaald, van 4,84 miljoen dollar naar 2,02 miljoen dollar.

In 2008 ontving de Agco-topman nog extra uitkeringen, vanwege de goede prestaties van Agco, en een eenmalige uitkering. Vorig jaar behaalde het bedrijf echter niet de financiële doelstellingen zoals die door de directie waren opgesteld. De winst per aandeel bleef namelijk achter.

Hoewel het vaste jaarsalaris van Richenhagen vorig jaar wel met 3 procent steeg naar 1,05 miljoen dollar, zag hij zijn totale inkomen dus toch flink dalen. Naast dit vaste salaris ontving hij een uitbetaling in aandelen en opties; die bleef steken op $863.940, met daarnaast een onkostenvergoeding van $102.386.

Agco zag vorig jaar de winst met 65 procent dalen, bij een omzetdaling van 21,2 procent.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Westbrabander

    Hij zal er toch wel van rond kunnen komen?

  • no-profile-image

    mfboer

    ik zou bijna medelijden krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.