Mechanisatie

Achtergrond 316 x bekeken

Trekkerveiling Meppen naar nieuwe locatie

Veilinghuis Ritchie Bros is begonnen met de aanleg van een 16,6 hectare groot veilingterrein in Meppen (D.). De komende vijf jaar worden er zeker nog trekkers en machines van Agravis geveild.

Op het nieuwe terrein, op een steenworp afstand van de oude locatie, is Ritchie Bros begonnen met de aanleg van een eigen veilinglocatie. Het terrein zal grotendeels gebruikt worden voor de stalling van machines. De 16 hectare grond biedt plaats voor ongeveer 2.000 machines, veel meer dan de 600 op de huidige locatie. Ook een vaste tribune voor 1.400 personen en zogenoemde ramp maken deel uit van de bouwplannen. Fundament onder de nieuwbouw van Ritchie Bros is een overeenkomst met de Duitse mechanisatieketen Agravis, die de komende vijf jaar voldoende machines levert om jaarlijks minimaal twee veilingen te kunnen organiseren.

Op termijn wil Ritchie Bros ook bouwmachines en trucks gaan veilen in Meppen. Daarnaast zal het aantal veilingen uitgebreid worden van twee ééndaagse veilingen naar drie of vier meerdaagse veilingen per jaar.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.