Mechanisatie

Achtergrond 565 x bekeken

Samenwerking voor betere onderbladbespuiting

Amazone, Lechler en Syngenta introduceren gezamenlijk een verbeterde methode voor onderbladbespuiting met een standaard veldspuit zonder luchtondersteuning.

Het systeem, met de naam Dropleg UL, bestaat uit kunststof sleepstangen die via een draagframe aan de spuitboom gemonteerd worden. Onder aan de sleepstang kunnen verschillende spuitdoppen gemonteerd worden die het gewas van de onderzijde bespuiten. De sleepstangen kunnen dwars op de rij vrij pendelen.

Het systeem werd ontwikkeld om een voldoende indringing van spuitmiddel in het gewas te krijgen. Specifiek bij de teelt van veld- en groentegewassen zoals tuinbonen en uien is volgens de fabrikanten zelfs bij het gebruik van luchtondersteuning geen voldoende indringing mogelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.