Mechanisatie

Achtergrond 502 x bekeken

Ondertrekhaak met sideshift in VS

Het Amerikaanse bedrijf MBW Products bouwt een hydraulisch zwenkende ondertrekhaak. De trekhaak corrigeert automatisch de scheefloop van een getrokken machine op hellingen.

MDW Products presenteerde de trekhaak deze week op de National Farm Machinery Show in Amerika. Het bedrijf monteert aan beide zijden van de zwaaihaak een dubbelwerkende cilinder. De elektronische aansturing corrigeert automatisch de afdrift van getrokken machines bij het werken op hellingen. In bochten kan de trekhaak handmatig bijgestuurd worden, zodat bijvoorbeeld een ongestuurde veldspuit minder gewas platrijdt. Voor minder bekwame chauffeurs biedt de trekhaak wellicht ook uitkomst bij het aankoppelen van machines.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.