Mechanisatie

Achtergrond 227 x bekeken

John Deere verwacht groei dit jaar

Over het lopende fiscale boekjaar verwacht John Deere 6 tot 8 procent meer omzet dan in boekjaar 2009 (tot september).

De verwachting van John Deere is positiever dan drie maanden geleden. Toen verwachtte het bedrijf nog een krimp van ongeveer 1 procent over het lopende fiscale boekjaar (september 2009 t/m augustus 2010). Vooral de bouw- en bosbouwmachines moeten voor het herstel gaan zorgen. Gunstige wisselkoersen en gedaalde materiaalkosten zorgden ervoor dat John Deere het eerste kwartaal weer positief afsloot. Ondanks de kelderende omzet werd een winst van 243 miljoen dollar gemaakt. De winstverwachting voor dit jaar wordt met 400 miljoen dollar verhoogd naar 1,3 miljard.

De verwachting voor de landbouwtak in West-Europa blijft overigens ongunstig met een omzetkrimp van 10 tot 15 procent.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.