Mechanisatie

Achtergrond 383 x bekeken

John Deere nipt marktleider in 2008

Ondanks een dalend marktaandeel heeft John Deere in 2008 wederom de meeste trekkers verkocht. Het verschil met New Holland, de nummer twee, is zeer klein.

De Federatie Agrotechniek heeft vandaag, met het gebruikelijke jaar vertraging, de marktaandelen van de verschillende trekkermerken in 2008 bekendgemaakt. Er werden in totaal 4431 tractoren bij de klanten in Nederland afgeleverd. Dat is ongeveer evenveel als een jaar eerder.

Verhoudingen veranderen

John Deere zag in deze gelijkblijvende markt de verkopen met ruim 6 procent dalen, maar verkocht met 986 stuks toch de meeste trekkers. Het verschil met New Holland op de tweede plaats bedraagt slechts 19 trekkers. Fendt eindigde als derde en versterkte die positie door een kleine 10 procent meer trekkers te verkopen ten opzichte van een jaar eerder.

Verdere opvallende stijgers zijn: Zetor (+38%), Fendt (+9,9%) en Deutz Fahr (+9,1%). De meest opvallende daler is Valtra (-30,5%).

Om de lijst compleet te maken volgen hier de marktaandelen van alle merken: John Deere (22,3%) New Holland (21,8%) Fendt (14,9%) Case IH (8,8%), MF (8,5%), Deutz Fahr (6,8%), Claas (4,11%), Zetor (4,6%), Valtra (3,2%), Steyr (2,0%), McCormick (1,9%), Landini (0,8%), Same (0.4%) en Lamborghini (0,1%).

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.