Mechanisatie

Achtergrond 305 x bekeken 1 reactie

Claas levert 1.000ste Xerion af

Deze week liep bij Claas in Harsewinkel (D.) de duizendste Xerion-systeemtrekker van de band. De zwart-wit uitgevoerde trekker is reeds verkocht aan een klant.

Na een moeizame start met de eerste serie Xerion 2500-trekkers in 1997, die niet betrouwbaar bleken te zijn, werd de trekker in de loop der jaren verbeterd. Door de jaren stapte Claas over van Perkins- naar Caterpillarmotoren. Ook de zelf ontwikkelde traploze versnellingsbak maakte plaats voor ZF Eccom-cvt's.

Geen showmodel

Nu is dus de 1.000ste Xerion afgeleverd. De fabrikant zal de trekker niet gebruiken als showmodel voor beurzen. De Xerion is namelijk al verkocht aan een bestaande klant in een van de nieuwe EU-lidstaten. Overigens was een miniatuurversie van de trekker eerder al te koop.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    perkins fan

    perkins hoort bij cattepillar

Of registreer je om te kunnen reageren.