Mechanisatie

Achtergrond 1127 x bekeken

Twee uitersten voor Joskin

Joskin verbreedt het standaard gamma aan silagewagens en kippers met twee uitersten. Nieuw is een ‘ouderwetse’ drie zijdige kipper maar ook een 45 kuubs zelfrijder.

De driezijdig kippende Tetra-kippers komen op de markt met laadvolumes van 7,26 tot 14,52 kuub. Leeggewichten variëren van 2 tot 4,5 ton en de lengte varieert van 4,5 tot 6 meter. Het onderstel is gegalvaniseerd, de assen zijn optioneel luchtgeremd. Bij de kleine modellen bestaan de zijschotten uit twee delen die tijdens het lossen open kunnen scharnieren. Dat geldt ook voor de achterklep. De kippers zijn voorzien van onder meer een graanluik, trappetje, paraboolvering en bumper achterop. De schotten zijn bovendien afneembaar, zodat een platte kar ontstaat. (lees verder onder de foto)

Zelfrijder van Veldhuizen

Van een geheel andere orde is de nieuwe zelfrijder bij Joskin. Het gaat om de vierassige Hovertrack-zelfrijder van Veldhuizen in Groenekan (U.) Bij Joskin heet de zelfrijder dan Cargo-Track. Net als andere fabrikanten plaatst Joskin de wisselbare Cargo-opbouwstukken als een 45-kuubs silagebak, een mesttank, kipper of mestverspreider achter op de Hovertrack. De topsnelheid is 80 kilometer per uur en er zijn vier aangedreven assen. De voorste twee assen en de achterste as sturen. Onder de kap ligt een 330 kW (450 pk) motor.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.