Mechanisatie

Achtergrond 454 x bekeken 1 reactie

Forse Faresin-zelfrijder op Eima

Op de Eima-beurs te Bologna presenteerde Faresin de Leader Maxxi zelfrijdende voermengwagen. De mengwagen is verkrijgbaar met een inhoud van 32 of 35 kuub.

De Maxxi-uitvoering is een grotere versie van de bestaande Leader zelfrijdende voermengwagens. De zelfrijder beschikt over een 270 kW (355 pk) Iveco motor. Hiervan kan 170 pk direct op de twee meter brede laadfrees overgebracht worden. Ondanks de forse inhoud is de wagen toch uitgevoerd met een vierwielig onderstel. Twee aangedreven en gestuurde 20-tons assen dragen het geheel. De mengkuip met daarin twee vijzels is afkomstig van de getrokken Twinner-voermengwagens. Een transportsnelheid van 40 km/u bij een gereduceerd motortoerental is standaard. De Faresin voermengwagens worden in Nederland geïmporteerd door Roelama vof te Alphen (N.-Br.).

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerard Kok

    arme erfverharding

Of registreer je om te kunnen reageren.