Mechanisatie

Achtergrond 1190 x bekeken

Amazone lanceert eerste zelfgemaakte zelfrijder: de Pantera

Amazone lanceerde onlangs haar eerste zelfrijdende spuit die ze helemaal in eigen huis maakt. De Pantera beschikt over een 4000-liter tank.

De nieuwe machine vervangt de voorganger SX die bestond uit een Amazone-spuit, gebouwd op een Agrifac-chassis. Nu bouwt Amazone de hele spuit zelf waarbij ze de lange, gebogen benen van het wielonderstel inkoopt op hetzelfde adres als Agrifac. Alle spuittechniek op deze zelfrijder is gelijk aan die van de UX-getrokken spuiten. De Pantera 4001 heeft een 200 pk 6-liter, 6-cilinder Deutz-motor, een actief pneumatisch-hydraulisch geveerd onderstel, hydraulische spoorbreedteverstelling, antislipregeling op elk wiel en de nieuwe Claas cabine. De maximale rijsnelheid is 40 km/u, de maximale boombreedte 40 meter. Naar verluidt mag de Amazone zelfrijder tot 1 januari 2014 niet in Nederland (c.q. de Benelux) verkocht worden. Deze afspraak maakte Agrifac met Amazone en heeft vooral betrekking op het licentie-gebruik van het bijzondere wielstel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.