Mechanisatie

Achtergrond 450 x bekeken

Agco neemt Laverda volledig over

Agco koopt ook de tweede helft van alle Laverda-aandelen. Agco wordt hiermee ook eigenaar van hooibouwfabrikant Fella.

Agco was al in bezit van 50 procent van de aandelen Laverda SpA. Nu koopt het concern ook de resterende helft van de aandelen, waardoor het volledig eigenaar wordt. Ook het Duitse Fella-Werke GmbH komt daarmee in handen van Agco.

Randers

Laverda is gevestigd in Breganze, in het noorden van Italië. Sinds 2004 worden er voor Agco al Challenger-, Fendt- en Massey Ferguson-combines gebouwd. Vorig jaar besloot Agco zelfs de eigen combinefabriek in Randers (Dk.) te sluiten. De productie van de toen net geïntroduceerde MF- en Fendt-hybride combines is inmiddels ook overgeplaatst naar Breganze. De volledige overname ligt dan ook voor de hand.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.