Mechanisatie

Achtergrond 690 x bekeken

AVR: tweerijige verstekrooier met bunker

De Belgische fabrikant AVR zal aankomend weekend op de Interpom l Primeurs-beurs in Kortrijk een nieuwe getrokken verstekbunkerrooier presenteren; de Spirit 6200.

De nieuwe AVR-rooier is een crossover tussen de bestaande tweerijige 8200 (8 tons bunker) en de éénrijige 4100 (4 tons bunker). In de nieuwe Spirit 6200 komen kenmerken van beide machines terug. Een en ander resulteert volgens de fabrikant in een zeer competitieve machine met een 6 tons bunker. De Spirit 6200 is standaard uitgerust met een gestuurde as met neutraalstelling in combinatie met automatische disselbesturing voor het volgen van de rij. Verder kenmerken zijn een schommelende rooibek, een graaf- zeef- en doorvalmat, twee egelbanden en een breder leestafel. De rooier wordt via Can-Bus aangestuurd. Met de loshoogte van 4,2 meter kan de bunker direct in een vrachtwagen lossen.

50 keer Puma

AVR meldt verder de verkoop van de vijftigste Puma-rooier. Het bedrijf levert de vierrijige zelfrijdende rooier nu ook uit met rechtstreekse hydraulische aandrijvingen, dus zonder kettingen. Deze uitvoering wordt op de markt gebracht onder de naam Puma+.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.