Mechanisatie

Achtergrond 264 x bekeken

Tornado treft Case IH-fabriek

De Case IH-fabriek in Racine (VS) is gisteren getroffen door een tornado. Ondanks de forse materiële schade vielen er nauwelijks gewonden onder de 600 werknemers.

De CNH-werknemers leken gisteren een normale werkdag tegemoet te gaan, tot het moment dat zij gerommel hoorden. Een getuige meldt dat de tornado een groot gat in het dak sloeg. Ook diverse overheaddeuren werden geforceerd. De vele neerslag en een geactiveerde sprinklerinstallatie zorgden daarna voor een behoorlijke vervolgschade. De productie heeft daarom vandaag stilgelegen. Wanneer de werknemers weer aan de slag kunnen is nog niet bekend. In de fabriek worden onder andere de Case IH Magnum en de New Holland T8-serie gemaakt.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Of registreer je om te kunnen reageren.