Mechanisatie

Achtergrond 319 x bekeken

Walterscheid Carrier primeur bij Rabe

Rabe presenteert op de Agritechnica een prototype-machine op basis van de GKN-Walterscheid Power Carrier. De werktuigendrager kan verschillende werkgangen combineren.

Rabe presenteerde onlangs een prototype-machine op basis van de Power Carrier. De door GKN-Walterscheid ontwikkelde werktuigendrager kan verschillende universele machines combineren en daarmee werkgangen besparen. Rabe presenteerde de machine met een rotorkopeg, een maiszaaimachine en een kunstmesttank boven het wielstel. In het veld rust het gewicht grotendeels op de bandenpakkerwals en het transportstel.

De Carrier is zo geconstrueerd dat deze merkonafhankelijk verschillende machines kan combineren. Deze machines blijven ook afzonderlijk inzetbaar, waardoor de bezettingsgraad omhoog gaat. Rabe is de eerste fabrikant die de Power Carrier in eigen kleuren toont. Of nog meer fabrikanten zullen volgen is nog niet bekend. Rabe wil met het prototype reacties uit de markt peilen en beslist afhankelijk hiervan of de machine daadwerkelijk op de markt komt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.