Mechanisatie

Achtergrond 346 x bekeken

Nieuwe getrokken Rabe-cultivator

De Duitse fabrikant Rabe presenteerde onlangs zijn belangrijkste noviteiten voor de komende Agritechnica. Meest in het oog springende nieuws is de volledig nieuw ontwikkelde SpeedBird-cultivator.

De getrokken machine heeft een werkbreedte van 7,5 meter. Door het gebruik van gezet plaatstaal in plaats van de standaard kokers is de constructie stijver en lichter. De taps toelopende bovenzijde van alle chassisdelen zorgt ervoor dat er geen grond op blijft liggen.

De machine weegt in standaarduitvoering ongeveer 8,5 ton en bestaat uit drie velden. Actieve diepteregeling wordt optie. Details op de machine zijn in een opvallende, groene kleur gespoten. In de toekomst zal deze combinatie van blauw en groen de nieuwe huisstijl van het bedrijf worden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.