Mechanisatie

Achtergrond 261 x bekeken

John Deere gaat legergroen

John Deere presenteerde onlangs een bijzonder legervoertuig op basis van een standaard Gator. Het voertuig is op afstand bestuurbaar, maar kan ook autonoom werken.

Een standaard John Deere Gator werd door de fabrikant voorzien van gps, lasersensoren en intelligente terreinnavigatie met behulp van bewegingssensoren en een gyroscoop. Hierdoor kan het voertuig zelfstandig zijn weg vinden naar een bepaald doel. De lasersensoren detecteren onderweg obstakels tot op een afstand van 20 meter. Hierop wordt de route automatisch aangepast.

Het voertuig is ook handmatig te bedienen met een afstandsbediening. Op een standaard-laptop zijn vier videostreams te ontvangen die door het voertuig worden uitgezonden. Hiervoor zijn voor- en achterop het voertuig camera’s gemonteerd. Ook een 360 graden roterende camera op een mast maakt verkenning mogelijk. In de laadbak zijn accu’s aanwezig, zodat er nog acht uur kan worden geobserveerd met uitgeschakelde motor.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.