Mechanisatie

Achtergrond 256 x bekeken

Zware viercilinders vullen Deutz Fahr M-serie aan

Op een persbijeenkomst in het oosten van Duitsland toonde Deutz Fahr onlangs twee nieuwe zware viercilindertrekkers in de M-serie.

De M410 en M 420 van 105 en 116 kW vullen het gat tussen de zescilinder M610 en de K430. De commonrail motoren beschikken over EGR, zodat uitlaatgassen recirculeren om aan de milieueisen te kunnen voldoen.

Korter

De trekkers hebben de cabine en motorkap van de M-serie, maar een 228 millimeter kortere wielbasis om scherper te kunnen draaien. De totale lengte van de trekker is 4,05 meter. De viertraps powershiftbak is te krijgen met 24V/24A versnellingen of 40V/40A versnellingen. De trekker haalt een maximale transportsnelheid van 50 kilometer per uur of 40 kilometer per uur bij gereduceerd motortoerental. De trekkers zijn met de Profiline Power S-armleuning te krijgen voor een relaxte bediening. De maximale bandenmaat achter is 580/70R38 en er zijn vier toerentallen voor de aftakas beschikbaar.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.