Mechanisatie

Achtergrond 446 x bekeken

Krone komt met MX-dubbeldoelwagen

Machinefabrikant Krone zal op de Agritechnica een nieuwe serie dubbeldoelwagens presenteren die het gat tussen de kleine AX-ladewagens en de grote ZX-dubbeldoelwagens opvult.

De serie bestaat uit de MX 310 en MX 350 met respectievelijk 31 en 35 kuub DIN-inhoud. Standaard zijn de wagens uitgerust met een 1,80 meter brede easyflow-pickup. De met Hardox-slijtstrips opgelaste invoerrotor is een smallere uitvoering van die uit de zware ZX-wagens.

Aflopende bodemketting

De nieuwe wagens zijn uitgerust met een naar voren toe aflopende bodem en bodemketting, zoals bij de nieuwe Claas Cargos en eerder bij de Schuitemaker Rapide. Hierdoor is volgens Krone minder vermogen nodig. Trekkers vanaf 88 kW (120 pk) zouden met de wagen vooruit moeten kunnen. Voor een goede belading werkt de optionele laadautomaat met zowel een druksensor in de voorwand als in de geveerde bovenklep. De wagens zijn boven volledig open en zijn optioneel uit te voeren met een zware boggie-tandem in combinatie met 26,5 inch banden, waardoor de wagens ook in de maisoogst inzetbaar zijn. Bediening van de machine gaat via de nieuwe CCI Isobus-terminal.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.