Mechanisatie

Achtergrond 389 x bekeken 1 reactie

Grimme verrast met nieuwe Rexor-rooier

Aankomende Agritechnica zal Grimme een volledig nieuw ontwikkelde bietenrooier presenteren, de Rexor 620.

De rooier heeft een bunkerinhoud van 22 ton en wordt aangedreven door een 360 kW (490 pk) Mercedes-motor. Door de combinatie van twee gestuurde assen en knikbesturing is de rooier ondanks zijn afmetingen toch wendbaar. In het veld is de machine gewoon vierwielaangedreven, maar voor transport schakelt de aandrijving van de voorwielen uit. Doordat de twee hydrauliekpompen dan alleen de achteras aandrijven, kan de rooier 40 kilometer per uur rijden met slechts 1.300 motortoeren.

Automatische vlakstelling

Een automatische vlakstelling (BaSYS) van de topzware rooier zorgt voor voldoende stabiliteit bij het werken op hellingen. Een slim ontwerp van het frame biedt volgens Grimme 70 procent meer doorvoerruimte tussen de rooiunit en de reinigingsunit, dus daar waar de bieten de voorwielen passeren. Bediening van de machine verloopt via twee CCI-Isobus terminals die in de Claas-cabine hangen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Nico

    Waarom stapt Grimme af van de rupsen? Zouden er toch te veel nadelen aan "kleven"...

Of registreer je om te kunnen reageren.