Mechanisatie

Achtergrond 832 x bekeken

Claas lanceert dubbeldoelwagen

Claas heeft een innovatieve dubbeldoelwagen voor loonwerkers ontwikkeld, dus opraapwagen en silagewagen in een. De wagens gaan Cargos heten en bestaat uit drie typen.

Nadat hier twee maanden geleden al spionagefoto's te zien waren, heeft Claas haar nieuwe dubbeldoelwagens nu ook officieel gepresenteerd. De Cargos 9400 heeft 38 kuub (DIN) inhoud, de Cargos 9500 44 kuub en de Cargos 9600 50 kuub. De wagens kunnen als twee- of drieasser geleverd worden. De tweeassers, met buggy of hydraulische vering, zijn meelopend of gedwongen gestuurd, de drieassers gedwongen. De wagen heeft een geheel nieuw ontwerp. De pickup is stekend opgehangen. Innovatief is de losbodem. De losbodem loopt voor bij de rotor 50 centimeter naar beneden Dit verlicht tijdens het laden de aandrijfkrachten op de opvoerrotor, omdat het gras sneller weggevoerd wordt naar achteren, waardoor sneller geladen kan worden.

Ombouwen binnen een half uur

Om de opraapwagen om te bouwen tot silagewagen voor het rijden van gras en mais hebben de Claas-constructeurs wat bijzonders bedacht. De complete pickup- en snij-inrichting is binnen 15 minuten af te bouwen, dankzij snelkoppelingen op de hydrauliekslangen en aandrijfassen. Via een apart wagentje met zwenkwielen kan de pickup dan snel onder de wagen gehaald worden. Het ontstane gat in de losbodem wordt afgedekt met twee platen. Dit scheelt 2.500 kilo.

Achter kan indien gewenst dan nog even de module met de drie doseerwalsen (500 kilo) gedemonteerd worden, bijvoorbeeld door deze er met een voorlader uit te tillen en kijk: binnen een half uur is de opraapwagen getransformeerd in een silagewagen.

De prijzen van de Cargos zijn nog niet bekend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.