Mechanisatie

Achtergrond 370 x bekeken

15 meter brede Claas-hark

Machinefabrikant Claas heeft een bredere hark geïntroduceerd, de Liner 4000. Dit is een vier elements-hark met vier rotors met middenafleg.

Voorheen was de Liner 3000 met een werkbreedte van 13,5 meter het topmodel. De Liner 4000 heeft een werkbreedte van 12,20 tot maximaal 15 meter. Dit is hydraulisch traploos in te stellen. De zwadbreedte is hydraulisch instelbaar van 1,50 tot 2,20 meter. De rotors van 3,80 meter in doorsnee worden mechanisch aangedreven. De hark heeft veertien armen per rotor. De achterste rotors hebben zes steunwielen, de voorste twee vier.

Automodus

De hark heeft Isobus-bediening. Bedienen gaat met de Claas Isobus-terminal Communicator. De rotors kunnen vanuit de cabine hydraulisch in hoogte versteld worden. In het geheugen kunnen vier hoogtes voorgeprogrammeerd worden. Ook zijn er twee automatische instellingen. In automodus 1 wordt bij naderen van de kopakker eerst de voorste rotors en vervolgens de achterste rotors geheven, bij inzetten van de werkgang vice versa. In automodus 2 harken alleen de achterste rotors. Ingeklapt is de hark, met aangebouwde tandarmen net geen vier meter hoog en 3,20 meter breed.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.