Mechanisatie

Achtergrond 398 x bekeken

Derde productielocatie voor Fendt

Fendt wil in de toekomst toe naar een productiecapaciteit van 20.000 trekkers per jaar. Daar zijn wel enkele investeringen voor nodig.

In Marktoberdorf werd onlangs een nieuwe fabriekshal van 1,5 hectare in gebruik genomen en werd begonnen met de bouw van een nieuwe assemblagehal. Zoals Agco eind vorig jaar bekendmaakte, wordt in Marktoberdorf en Bäumenheim 172 miljoen euro geïnvesteerd. Onlangs heeft Fendt bekend gemaakt een derde vestigingplaats in Duitsland in gebruik te zullen nemen.

Voormalige Ziegler-fabriek

Van de Dohmen groep zijn grond, gebouwen en machines overgenomen in Hohenmölsen (in het oosten van Duitsland). Hier was tot voor kort Landtechnik Hohenmölsen gevestigd, fabrikant van de Ziegler voederwinningsmachines. Voormalig eigenaar van Ziegler, Guhnter Dohmen, treedt bij Fendt in dienst als locatiemanager. In Hohenmölsen worden componenten geproduceerd die voorheen uit Bäumenheim kwamen. Verder worden er onderdelen gemaakt voor de oogstmachines, waarschijnlijk de hakselaars. Op termijn komen er ook onderdelen voor andere AGCO-merken uit Hohenmölsen.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.