Mechanisatie

Achtergrond 335 x bekeken

Nieuw concept getrokken maaier bij Lely

Op de Lely Fielddays in Duitsland toonde de fabrikant een nieuw maaierconcept.

Het betreft een getrokken maaier met middendissel waarbij de maaier uit twee aparte delen bestaat. Deze helften klappen voor transport naar voor, waardoor een smalle transportbreedte ontstaat. Bijzonder is dat beide maaibalken los en zelfs iets voor elkaar staan tijdens het maaien. Beide balken worden vanaf één kant aangedreven en zijn vanaf één kant opgehangen. Volgens Lely zou dit systeem beter bodemvolgend werken dan een vaste, brede maaibalk. Via de lange trekdissel kan de maaier zowel links als rechts van de trekker maaien.

Vermeer

Er zijn twee typen, de Splendimo 460P en de 540P met maaibreedten van 4,6 en 5,4 meter. De 460P heeft twee maaibalken van 2,4 meter, de 540P twee van 2,8 meter. Beide maaibalken hebben hydraulische bodemdrukregeling. Het concept is gelijk aan wat Lely’s Amerikaanse partner Vermeer al tijden toepast bij haar getrokken maaierlijn. De maaier is niet leverbaar met kneuzer.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.