Mechanisatie

Achtergrond 258 x bekeken 1 reactie

Traploze trike van Terra-Gator

AGCO Netherlands BV bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe driewieler met daarin een continu variabele transmissie (CVT).

De nieuwe, driewielige Terra-Gator met cvt heet 8333 en heeft een Fendt ML 260 Vario-transmissie, gecombineerd met een 335 pk (max. 360 pk) Sisu-motor. Deze combinatie zit ook in de nieuwe wieltrekkers tot 370 pk van MF, Valtra en Challenger.

Verbruik

De nieuwe basis vervangt de John Deere-motor met Funk-powershift. Daarnaast heeft de nieuwe Terra-Gator een iets ander uiterlijk gekregen, dat mooi lijkt op dat van de nieuwe Challenger-trekkers en -zelfrijders. Een Duitse loonwerker die de nieuwe trike test, heeft een gemiddeld verbruik gemeten van ruim 15 liter per uur. En dat is fors lager dan het verbruik van de huidige driewieler.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    knap stukkie techniek, weer maatwerk van agco. Of challenger, of fendt, of wie van de company dan ook, als er fendt componenten involved zijn dan is het altijd goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.