Mechanisatie

Achtergrond 502 x bekeken

Lely in opraapwagens

Door een minderheidsbelang in Mengele Agrartechnik te nemen heeft Lely de verkooprechten gekregen van de Mengele opraapwagens.

De tot nu toe blauw-gele wagens zullen in het Lely rood worden verkocht. Lely ziet daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling gaan om een volledige voederwinningslijn aan te kunnen bieden. De opraapwagens beslaan een volledige lijn, van de eenvoudige Garant tot de DuoBull dubbeldoelwagen. Ook biedt Mengele aanbouwhakselaars aan, net als mestwagens en silagekippers. Of Lely die ook gaat voeren is nog niet bekend.

Thuismarkt

In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk heeft Mengele een sterke positie en blijven de opraapwagens leverbaar onder Mengele naam. Mengele Agrartechnik is eigendom van Bohnacker AG, wat weer in het bezit is van de CGI investeringsmaatschappij. MechaTrac, tot nu toe importeur van Mengele, kon nog niet reageren.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.