Mechanisatie

Achtergrond 358 x bekeken

Elvis Presleys trekker naar museum

De John Deere van Elvis Presley is voortaan in een museum en als miniatuur te bewonderen.

Elvis werd eigenaar van de John Deere 4010-trekker toen hij in 1966 de Mississippi ranch aankocht. De trekker zat bij deze aankoop inbegrepen. Nadat Elvis de ranch later verkocht, verhuisde de trekker naar Graceland waar deze nog jaren gebruikt is door de hoveniers. Hier stond de trekker onder bezoekers al snel bekend als 'de oude trekker van Elvis'. Toen de John Deere onlangs werd vervangen door een nieuwe trekker werd besloten deze te restaureren. De trekker staat nu tentoongesteld in het Elvis Presley Automobile Museum.

Miniatuur

In november dit jaar zal fabrikant John Deere een speciale miniatuurversie van de trekker op de markt brengen, compleet met 46A-voorlader.

Kijk hier voor foto's van de restauratie

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.