Mechanisatie

Achtergrond 1098 x bekeken

Nieuwe overlaadwagen voor silage

De Duitse machinefabrikant Hawe-Wester bouwt een overlaadwagen voor silage volgens een nieuw concept.

De overlaadwagen bestaat in de basis uit een normale silagewagen met daarop aan de voorzijde een werprad gebouwd. Via een pijp wordt de gehakselde mais in bijvoorbeeld een vrachtwagen geblazen. Met twee overlaadwagens op het perceel is er volgens opgave van de fabrikant voldoende capaciteit om een hakselaar bij te houden.

10 kuub per minuut

Het werprad wordt direct door de aftakas aangedreven en kan 10 kubieke meter silage per minuut lossen. Belangrijkste voordeel ten opzichte van een hooglosser (bijvoorbeeld de Veenhuis Shuttle) is volgens de fabrikant dat de overlaadwagen stabieler is, doordat deze niet hoeft te kippen om 4,5 meter hoog te lossen. Bovendien kan de wagen worden gebruikt om biogasinstallaties te voeren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.