Mechanisatie

Achtergrond 271 x bekeken

Vogel & Noot in Russische handen

Werktuigenfabrikant Vogel en Noot heeft een nieuwe eigenaar.

De vorige eigenaar, Dieter Mengele, verkocht Vogel & Noot met terugwerkende kracht per 1 januari aan het Russische Concern Tractor Plants waaronder ook de Agromash Holding valt. Door deze overname hoopt Vogel & Noot sneller kunnen groeien en vooral vlotter machines af kunnen zetten in Oost-europa en Rusland.

Vogel & Noot behaalde in 2008 een omzet van €82 miljoen. Dieter Mengele blijft voorlopig directeur en de import voor Nederland zal onveranderd bij Mechatrac in Zutphen blijven. Overigens is dit Concern tractor Plant (CTP) geen kleine jongen. Het bedrijf is met landbouwmechanisatie (trekkers en combines) actief in 40 landen buiten Europa. Ook is het, na Caterpillar en Komatsu, de derde grootste fabrikant van bouwmachines. CTP sloot in het najaar van 2008 al een joint venture met Agco om samen Agco-/Sisu-dieselmotoren te bouwen in Rusland. Dat betekent automatisch dat deze motoren aftrek zullen vinden binnen CTP. Daaronder vallen ook de Agromash-maaidorsers en -trekkers. Ook werkt het bedrijf samen met Same Deutz-Fahr. Zo worden daar blauw-witte Deutz-Fahr-trekkers verkocht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.