Mechanisatie

Achtergrond 388 x bekeken 1 reactie

Same Deutz-Fahr bouwt fabriek in Turkije

Machinefabrikant Same Deutz-Fahr (SDF) start een assemblagefabriek in Turkije.

De nieuwe fabriek is in samenwerking met de Turkse SDF-importeur Sashuvaroglu opgezet. Jaarlijks zullen 2000 trekkers van 50 tot 70 pk onder de Same- en Deutz-Fahr-merknaam geassembleerd worden. In januari is de productie opgestart.

Strategie

Turkije is qua omzet de zesde trekkermarkt ter wereld. Daarvan bestaat het grootste deel uit compacttrekkers. Ook heeft het land een gunstige ligging, vlakbij het Midden-Oosten. De keuze voor een vestiging buiten Europa past binnen de internationale strategie van SDF. Het bedrijf kondigde eerder ook al investeringen in Rusland aan.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    jpm

    super goede zet op naar de grootste ter wereld
    ga zo door

Of registreer je om te kunnen reageren.