Mechanisatie

Achtergrond 284 x bekeken

Omzet en winst AGCO fors hoger

Dankzij de goede oogsten en relatief goede inkomsten in de belangrijkste markten nam de omzet van AGCO vorig jaar toe. De omzet groeide van 6,8 miljard dollar in 2007 tot 8,4 miljard dollar in 2008.

Dit betekent een stijging van ruim 23 procent. De winst voor belastingen steeg dankzij betere marges met maar liefst 60 procent, van 327 miljoen dollar tot 526 miljoen dollar. De moedermaatschappij van onder meer Massey Ferguson, Valtra en Fendt boekt het grootste deel van de omzet in de EAME regio, welke letters staan voor Europe, Africa en Middle East. Maar liefst 58 procent van de omzet werd vorig jaar hier gerealiseerd. In 2007 bedroeg dat percentage nog een kleine 60 procent. Het blijkt wel een winstgevende regio, want de winst komt hier voor ongeveer driekwart vandaan.

Droogte

In het laatste kwartaal van 2008 was de omzet ongeveer vergelijkbaar met die van het laatste kwartaal van 2007. Dat brengt AGCO ook bij een voorzichtige voorspelling wat betreft 2009. De omzet wordt geraamd op 7,5 tot 7,9 miljard dollar, waarbij de teruggang grotendeels wordt veroorzaakt door koersverschillen. Verder drukt de droogte in Zuid-Amerika de verkopen daar. Voor Europa wordt een kleine daling in omzet voorzien, waarbij vooral de centraal-Europese landen het moeilijk zullen krijgen dankzij moeilijke financiering. In Noord-Amerika zal vooral de markt voor trekkers onder 100 pk, wat ze daar de niet-professionele markt noemen, onder druk staan door de economische crisis.

Bron: Trekker

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.