Mechanisatie

Achtergrond 698 x bekeken 2 reacties

John Deere marktleider in 2007

De Federatie Agrotechniek heeft vandaag, met het gebruikelijke jaar vertraging, de marktaandelen van de verschillende trekkermerken in 2007 bekendgemaakt.

Uit de cijfers blijkt dat fabrikant John Deere goede zaken gedaan heeft. Halverwege het jaar had de fabrikant al meer tractoren verkocht dan over geheel 2006 en ook in de eindstand voert John Deere de ranglijst aan. Met 1053 verkochte tractoren en een marktaandeel van 23,8% is de fabrikant de marktleider van 2007.

Titelverdediger volgt

In 2007 werden in totaal 4421 tractoren bij de klanten afgeleverd. Om de lijst compleet te maken volgen hier de overige marktaandelen: New Holland (22%), Fendt (13,6%), Case IH (8,2%), MF (8,1%), Deutz Fahr (6,2%), Valtra (4,6%), Claas (4,3%), Zetor (3,4%), Steyr (2,5%), McCormick (1,7%), Landini (1,4%), Same (0.2%) en Lamborghini (0,1%).

De marktaandelen betreffen de verkopen van landbouwtractoren en smalspoortrekkers. De compacttrekkers zijn buiten beschouwing gelaten. Uit de gegevens van de federatie blijkt tevens dat de verkopen vorig jaar nagenoeg gelijk waren aan het aantal in 2007. Ondanks de zeer goede verkopen en hoge verwachtingen in het begin van 2008 kwam het totaal aantal verkochte tractoren namelijk niet verder dan een uiteindelijk toch wat teleurstellende 4431 stuks.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Westbrabander

    Zijn bij deze cijfers de verkopen van Abemec ook meegenomen?

  • no-profile-image

    Matthijs

    Alle leden van de Federatie Agrotechniek (waaronder ook Abemec) registreren maandelijks de verkochte aantallen tractoren. De Federatie verricht vervolgens wat rekenwerk en brengt de in het artikel genoemde totaalcijfers naar buiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.