Mechanisatie

Achtergrond 483 x bekeken

John Deere DB 120 gigabrede planter

Op de National Farm Machinery Show in Louisville (VS) onthult John Deere deze week de DB 120 planter. De machine met de bijna onvoorstelbare werkbreedte van 36,5 meter gaat dit jaar in productie.

De gigantische zaaimachine is een nóg bredere versie van het huidige topmodel. Nu is de DB90-zaaimachine met een werkbreedte van 27 meter de breedste uitvoering. Om deze machine te kunnen gebruiken wordt door John Deere al een trekker van minimaal 280 pk aanbevolen. De DB120 is nog eens bijna 10 meter breder en zaait 48 rijen mais of bonen op 75 centimeter rijafstand.

Gps noodzakelijk

De trekker die voor de mammoetplanter komt, moet over gps beschikken, want John Deere levert geen markeurs bij dit grootste model. Voor transport over de weg kan de machine opklappen tot een wat meer bescheiden breedte. Overigens levert het Australische bedrijf Multi Farming Systems al enkele jaren een 48 meter brede zaaimachine.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.