Mechanisatie

Achtergrond 259 x bekeken

Deutz gaat samenwerken voor schoner uitlaatgas

Motorenbouwer Deutz AG gaat samenwerken met Bosch en Eberspächer. Doel is om gezamenlijk een systeem te ontwikkelen dat uitlaatgassen schoont.

In het kader van de strengere emissie-eisen die in 2011 van kracht worden, is deze samenwerking tot stand gekomen. Onder de naam ‘Bosch Emission Systems GmbH & Co. KG’ gaan de drie bedrijven kennis bundelen en een modulair systeem ontwikkelen dat voor bouwmachines, vrachtwagens en landbouwmachines gebruikt kan worden. De alliantie zal begin 2010 van start gaan na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Het nieuwe bedrijf wil de ontwikkelingen breed gaan vermarkten. Zo kunnen bijvoorbeeld ook geïmporteerde machines die standaard niet aan de nieuwe eisen voldoen, uitgerust worden met een uitlaatgasbehandelingssysteem van de groep.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.