Mechanisatie

Achtergrond 187 x bekeken

Ålö gaat bakken bouwen in China

Voorladerfabrikant Ålö sluit twee van haar vijf fabrieken in Denemarken en Zweden. Het bedrijf verplaatst de productie van voorladertoebehoren naar China.

De directie heeft dit besluit eind vorige week genomen. De fabrieken in Bergsjo (Zweden) en Skive (Denemarken) worden op termijn gesloten. Op deze twee locaties produceert het concern nu vooral voorladertoebehoren zoals bakken en palletvorken. De lokatie Bergsjo bouwt ook nog andere onderdelen, waarvan de productie niet naar China verplaatst zal worden. Hoe het bedrijf deze productie precies gaat invullen wordt begin volgend jaar bekend gemaakt. Aangezien Ålö onlangs nog een fabriek in Amerika overnam, is het bedrijf nu actief in drie continenten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.