Mechanisatie

Achtergrond 1516 x bekeken

Nulimex komt met nieuwe stalknecht

Machines om roosters te schuiven en de ligboxen te reinigen en in te strooien zijn er genoeg. De Nulitrac-Pro van Nulimex doet dit ook, maar op een bijzondere manier.

Als basis voor de Nulitrac-Pro dient een driewielig onderstel dat om zijn as draait volgens het zero-turnprincipe. Het bijzonderst is de krabband voor het reinigen van de boxen. Tot nu toe waren daarvoor alleen hydraulische roterende borstels op de markt. Volgens Nulimex versmeren die te veel en verslepen ze zo ziektes door de boxen. Omdat het krabbandje, dat werkt als bermenhark met meenemers, het vuil uit de boxen trekt, is er minder versmering en stof. Opties worden een achter- en fronthef om bijvoorbeeld voer te schuiven. Met water uit de optionele watertank zijn de roosters makkelijker te schuiven.

Bekijk hier de fotoreportage.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.