Mechanisatie

Achtergrond 737 x bekeken

Gestroomlijnde frontmaaier van Fella

Fella heeft een nieuw design voor de frontmaaiers ontworpen. De fabrikant hoopt de eerste machines klaar te hebben voor seizoen 2011.

Technisch gezien zijn er geen grote vernieuwingen in vergelijking met de huidige Fella-frontmaaiers uit de KM-serie. De aandrijving en trommels zijn gelijk. Het uiterlijk is daarentegen wel bij de tijd gebracht. Wanneer de gestroomlijnde frontmaaier in productie gaat is nog niet zeker, wel zeker is dat het prototype nog aangepast wordt. Met name over de twee zijdelen is de fabrikant nog niet tevreden. Komend jaar wordt de degelijkheid van de nieuwe beschermkappen getest, waarna de fabrikant de eerste machines klaar hoopt te hebben voor seizoen 2011.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.